KYMCO AK 550 LA MILLOR ELECCIÓ

19 Nov KYMCO AK 550 LA MILLOR ELECCIÓ

KYMCO AK 550: UNA BONA ELECCIÓ EN GAMMA ALTA

La nova KYMCO AK 550 s’ha convertit en el model estrella de la marca taiwanesa, un model de gamma alta, preparada per competir amb les millors maquines del mercat dins del seu segment.

Aquí us deixem varies raons, per les quals, pot ser per a tu una bona opció per a moure’t durant el dia a dia, o per els caps de setmana fent ruta per a on tu vulguis.

KYMCO AK 550… MÉS ENLLÀ DEL CONFORT.

No podem negar a la signatura taiwanesa que saben fer scooter, no en va són el primer fabricador d’aquest tipus de motocicletes a nivell mundial. La seva aposta sol centrar-se en productes interessants en una gamma de preus mitjans/baixos amb els quals acaparar un bon volum de vendes, així que la jugada d’atacar el segment dels scooter de gran cilindrada i tall esportiu ha estat per sortir-se de la seva zona de confort.

KYMCO AK 550

KYMCO AK 550

 

I és que salta a la vista des que et plantes davant del AK 550 per primera vegada que la competència va a ser feroç. Estèticament la AK 550 ha fet un pas de gegant quant a disseny, s’ha despullat dels estils asiàtics per endinsar-se en un concepte molt més occidentalitzat, modern i realment agressiu.

KYMCO ha treballat molt i molt dur per preparar un rival a tenir en compte entre els maxiscooter esportius, i vagi si ho han aconseguit
Els angles poblen cada racó de la carrosseria d’aquest scooter, una motocicleta que dóna una primera impressió d’estar enfadat, perquè no ha vingut a fer amics. La seva mirada és amenaçadora amb un far doble escortat per grans llums de posició LED i intermitents integrats, també LED.

Per darrere el far posterior és punxegut i totalment format per LED. Entre mitjanes trobem una carrosseria repleta d’arestes que treuen múscul i creen un conjunt ben cohesionat. La cúpula és molt alta i regulable en dues altures però fa mancada eina per al canvi.

UN SCOOTER PER ANAR A LA FEINA I MOLT MÉS

Com el AK ha volgut ser un referent de modernitat, s’incorpora un sistema d’arrencada sense clau. Només acostem el comandament i la ruleta de contacte s’activa. Des d’ella podrem activar els sistemes d’aquesta nau espacial amb rodes, obrir el cofre i el tap per omplir de benzina.

KYMCO AK 550

KYMCO AK 550

Triem la primera opció i posem el contacte, i davant nosaltres s’il·lumina un enorme quadre de comandaments totalment digital. Als costats dues pantalles amb gràfics de gran grandària i una estètica potser una mica anys 90. A l’esquerra tenim les revolucions i l’ordinador de viatge,  amb doble parcial, total i sensor de pressió de pneumàtics. A la dreta el velocímetre, indicador de temperatura i el nivell del dipòsit de combustible.

Ens pugem al AK 550, llevem el cavallet lateral i arrenquem el motor. El bi-cilíndric en paral·lel de 550 centímetres cúbics ens saluda amb un so contundent, desconegut fins ara en KYMCO. Mentre notem les seves pulsacions ens anem familiaritzant amb els comandaments i la postura de conducció, però millor ens engeguem.

La postura és molt relaxada i el seient és enorme. Pots asseure’t més endavant, més enrere i amb tres altures diferents per al reforç lumbar. Les mans queden en una postura còmoda, molt natural gràcies al seu manillar ample i els peus podem portar-los contra la part davantera de les plataformes amb les cames estirades o en plànol.

Els primers metres es realitzen amb una naturalitat molt normal. Si bé és cert que en aturat manejar els seus 230 kg pot fer-se complicat per als menys mañosos, quan ens posem en moviment el seu encertat repartiment de pesos i baix centre de gravetat fan bona part del treball.

Sobre l’accelerador cal tenir una mica d’ull doncs és bastant contundent, la qual cosa d’altra banda és d’agrair. El motor ofereix gairebé 54 cavalls i 55 Nm de parell motor més que suficients per regalar acceleracions meteòriques (en termes urbans) des d’aturat i sobrades en carretera oberta. No s’han caminat amb ximpleries i es postula com el scooter més potent (amb permís del BMW C 650 Sport, amb molta més cilindrada) en una clara picada d’ullet cap a Japó.

El KYMCO AK 550 és una miqueta bipolar. Una dualitat de comportament que ens ha resultat realment gratificant. Entre semàfors et pot delectar amb una gran dolçor i un comportament suau al mateix temps que quan obres gas a fons se’t dispara l’adrenalina, i és que quan aquest KYMCO estira, ho fa amb moltes ganes.

Per aplacar un motor que dóna molt joc, la marca asiàtica ha fet un gran treball de posada a punt. El bastidor de doble biga d’alumini juntament amb unes suspensions de qualitat són capaces d’aguantar-se realment bé en corbes, oferint una gran dosi d’estabilitat.

Mentre que al tren davanter trobem una forqueta invertida amb barres de 41 mm amb un bon tarat, ferm i gens tou, al tren posterior s’ha optat per una solució interessant que va més enllà d’un simple mono amortidor. Una mica sec de reaccions, per cert.

Fins a 45 patents totalment noves ha registrat KYMCO per a la creació del seu nou vaixell almirall
Kymco s’enorgulleix de posseir l’únic motor estanc equipat en un scooter. És a dir, el bloc del motor s’ha separat del basculant darrere com ocorre en una moto convencional, i en l’eix del basculant s’ha col·locat de forma concèntrica el pinyó de la corretja dentada per minimitzar les reaccions del puny dret sobre el tren posterior.

El resultat és una resposta neutra i confiable que s’acompanya amb un apartat de frens que equipa un doble disc davanter de 270 mm amb pinces Brembo monobloque d’ancoratge radial i un disc posterior de 260 mm, tots dos a l’ordre de l’ABS Bosch 9.1 que funciona de meravella.

El seu tacte és contundent i realment efectiu, potser un dels punts que més ens va agradar d’aquest scooter. A més, el AK 550 incorpora dues maneres de conducció diferents. Els seleccionarem des de la pinya esquerra i a més de la il·luminació del quadre que canvia de color entre blau i groc, el motor ens oferirà una potència retallada en 10 cavalls de cara a conducció sobre superfícies lliscants. Encara que no fa molta falta, aquest model no incorpora control de tracció com sí fan uns altres de la competència.

KYMCO AK 550

KYMCO AK 550

A nivell d’habitabilitat ens agrada especialment que ambdues manetes fossin regulables, els punys calefactables amb tres nivells de sèrie, el fre d’estacionament i d’intuïtiva i divertida que resulta la conducció, a més de l’esforç de KYMCO per cuidar el disseny del seu nou vaixell almirall. Els retrovisors per exemple estan molt avançats i ancorats sobre el frontal en lloc d’anar al manillar per deixar una línia més neta.

Les dues guanteres en els laterals de l’escut no tenen pany, la seva obertura és simplement prement un botó que es troba sobre elles. En el seu interior hi ha espai i connexió per carregar el smartphone, però el seu buit és profund i una mica estret, costa agafar unes claus que estiguin en el fons o trobar la postura correcta per al telèfon i poder tancar el compartiment.

Sota el seient, que s’obre a contra marxa i assistit per un amortidor, hi ha lloc només per a un casc integral i una mica més com una motxilla o una jaqueta. Compta amb llum de cortesia LED i està tot enmoquetat, perfecte per guardar un casc integral.

Si la presència del AK 550 imposa, més encara ho fa un comportament dinàmic molt efectiu una vegada en marxa
Sobre el seient, el passatger també ocupa un lloc privilegiat amb molt còmode i i amb bona visió.

Sí és cert que encara que en general el pas al capdavant ha estat considerable, les terminacions no acaben de ser tan bones com en la competència. Això ho notem en la ruleta del contacte o en les tapes de les guanteres, per exemple. Són les consideracions estètiques en les quals KYMCO ha preferit estalviar i oferir una mecànica realment solvent i un comportament que sorprèn gratament.

I és que en algun lloc havia de notar-se que el AK 550 és una alternativa diferent. Diferent i atractiva especialment si tenim en compte que el seu preu és sensiblement inferior del rival al que vol desbancar. .

En definitiva, KYMCO ho ha fet molt bé traslladant tot el seu coneixement a un segment en el qual pràcticament només hi havia una opció i presentant una alternativa raonable i assequible que no renuncia a una part dinàmica generosa quant a sensacions.

Vols provar-la? Contacta’ns!!!

Més info a KYMCO

Tags:
,